Microsoft Exchange Kullanmanın Avantajları

Microsoft Exchange Kullanmanın Avantajları nı şu ana başlıklar halinde sıralayabiliriz.

Microsoft Exchange Kullanmanın Avantajları

Microsoft Exchange Kullanmanın Avantajları ;

1. Kurumsal Mesajlaşma Sistemi

Şirketin alan adı ile sorunsuz e-posta alıp gönderebilme. Active Directory yapısı ile birebir uyum içinde çalışma özelliği. Mesajlaşmada ki tüm politikaların merkezden yönetimi (İmza Standardı – Mail Disclaimer) gibi işlemlerin yapılabilmesi.

2. Mail Hesabına Her Yerden Erişim

Outlook Web Access (OWA) ile İnternet olan her yerden e-postalara erişebilme özelliği. Ayrıca Micorosft Exchange ile e-postalar, ajanda, not defteri, adres defteri, takvim ve görevler gibi diğer özellikler de sunucu üzerinde saklanır. Böylelikle e-postalarda veri güvenliği ve tek merkezden kullanıcın tüm postaları güven altında olur.

Sadece bilgisayar ile değil taşınabilir el cihazları (PDA – Blackberry – iPhone – Android ) gibi cihazlarla %100 uyumlu çalışabilme özelliği.

3. Kişisel ve Paylaşımlı Ajanda

Kullanıcıların Kişisel Ajandaları ile tüm çalışmaları ve toplantılarını kontrol altına alabilir. Ayrıca şirket ortak klasörlerinde paylaşımlı ajanda oluşturarak şirket içerisindeki projeler, kaynaklar ve toplantı salonları için zaman planlaması yapılabilir.

4. Ortak Klasörler ile Dosya Paylaşımı

Şirket ya da departmanlar için Ortak Klasörler oluşturabilir, bu ortak klasörlerde döküman, dosyalar ve önemli mesajlarınızı saklayabilir, dilediğiniz şirket çalışanlarınıza paylaştırabilirsiniz. Dilerseniz ortak klasörünüze eposta adresi tanımlayabilirsiniz. Böylelikle tanımladığınız eposta adresine gelen epostalar direk ortak klasörünüze düşer, tüm personeliniz bu epostadan haberdar olur.

5. Kişisel ve Paylaşımlı Adres Defterleri ve Görev Yönetimi

Kişisel Adres Defterinizde oluşturduğunuz tüm adreslere ister Microsoft Office Outlook dan isterseniz Outlook Web Access (OWA) Webmail’den erişebilirsiniz. Ayrı Ortak Klasörlerde oluşturacağınız bir adres defteri ile tüm şirket ya da organizasyon için ortak bir adres defterine sahip olabilirsiniz.

Bireysel olarak proje yönetimi amaçlı görevler oluşturabilir, bu görevleri kendinize ya da başka bir çalışana atayabilir, görevin durumunu istediğiniz şekilde takip edebilirsiniz.

6. Sunucu Tabanlı Eposta Kuralları

Exchange hesabınızda Eposta kuralları tanımlayarak size gelen epostaların değişik klasörlerde toplanmasını ya da silinmesini tanımlayabilirsiniz. (örn: [email protected] dan gelen mesajlar direk silinsin. [email protected] dan gelen mesajlar Patron klasörüne otomatik olarak taşınsın.) Outlook 2007 üzerinde tanımladığınız kurallar otomatik olarak Exchange Server üzerinde aktif olur. Yeni epostalar Exchange sunucuya ulaştığı an kurallar uygulanır. Dilediğiniz kadar kural tanımlayabilirsiniz.

7. Microsoft Office Outlook ile Tam Entegrasyon

Outlook ile Exchange sunucularına basit POP3, IMAP gibi protokollerle değil direk senkronize çalışan bir protokol olan “Outlook Anywhere” adlı RPC over HTTP protokolü ile bağlanırsınız. Böylece tüm çalışmalarınız kurumsal mesajlaşmanın gereği olarak anlık gerçekleşir. (örn: Hesabınıza gönderilen bir eposta Exchange Sunucuya ulaştıktan 3 saniye sonra Outlook’unuza düşer.)

Ayrıca Outlook Anywhere sayesinde kullanıcılar şirket dışındayken (VPN ihtiyacı olmadan) Outlook 2003 veya Outlook 2007 kullanabileceklerdir.

Microsoft Exchange Kullanmanın Avantajları gelişen teknoloji ile birlikte gün geçtikçe artacağı ortada. Gelişen teknolojiye göre ileri ki zamanlarda bu konularda da sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim. Görüşmek üzere..

Yazar Hakkında

Bilgi teknolojileri alanında aldığım ufak notları sizlerle bu bloğumda paylaşmaya çalışacağım. Ağırlıklı olarak Microsoft Teknolojileri üzerine çalışmakta ve danışmanlık vermekteyim. Mesleki ünvan ve sertifikalarıma Linkedin üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yok.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.